Az állatorvosi vérellátás folyamatos. Ügyeleti telefonszám: +36-30-961-5812Az állatorvosi vérellátás folyamatos. Ügyeleti telefonszám: +36-30-961-5812Az állatorvosi vérellátás folyamatos. Ügyeleti telefonszám: +36-30-961-5812Az állatorvosi vérellátás folyamatos. Ügyeleti telefonszám: +36-30-961-5812

A minták laboratóriumba való szállítása

  

Leggyorsabb eredményszolgáltatás akkor lehetséges, ha a gazdi közvetlenül szállítja a laboratóriumi mintát a laboratóriumba.

Nyitvatartási idő

                 Hétfő-péntek:        8-21 óráig
                                Vasárnap:              9-14 óráig

 

NON-STOP motoros mintaszállításSzenft Béla 0630/876-6051

 

A mintafeldolgozás folyamatos, tehát a bekerülő minta feldolgozása azonnal megkezdődik.

Sürgősségi esetben  - amennyiben rutin eljárásról van szó és biológiailag lehetséges - az eredmények megvárhatók.

Sürgősségi felárral, bízva a józan klinikai megítélésben ezeket a mintákat előre vesszük, hogy hozzájárulhassunk a mielőbbi hatékony kezelés megkezdéséhez.

Az eredményekért nem kell visszajönni a laboratóriumba, e-mail formájában küldjük a kérő állatorvos és a tulajdonos részére. Az archívumból korábbi leleteket lehetőség van visszakeresni.

A tulajdonosnak a minta leadásakor kell rendezni a laboratóriumi vizsgálat költségeit. Feltétlenül ügyelünk arra, hogy átadjuk írásban az adott minta azonosítási kódját, de kérjük Önöket, hogy kérjék is, mert ez alapján az esetleges visszakeresés gyorsabban történik a számítógépes hálózatból. Ezzel a téves adminisztrációból, félrehallásból adódó hibák kiküszöbölhetők. A vizsgálati árak az euro-árfolyamtól függően kismértékben változhatnak. Az aktuális árak tekintetében a 061/239-4736 számon érdeklődhetnek.

Mintaszállító körjárattal naponta egyszer kérés esetén elszállítjuk a mintát, melynek költsége a tulajdonost terheli (1000-3500Ft). A forgalmi akadályok sokszor késleltethetik az eredményszolgáltatást, de az aznap levett minta 24 órán belül biztosan elkészül.

 

Mintabeszállítás Budapesten kívülről 

 

Budapesten kívüli praxisból származó laboratóriumi minták is gyorsan és megbízhatóan feldolgozhatók, így segítséget jelenthet a diagnosztikában, kisállat és haszonállat praxisban egyaránt.

Budapesten kívülről származó mintákat postai úton buborékfóliában elsőbbségiként vagy gyorsfutárral is el lehet eljuttatni a laboratóriumba.

A mintaküldés során a vérképre irányuló vizsgálatot lényegesen nem zavarja a szállítás, biokémiai paraméterek meghatározásakor azonban a haemolízis módosíthatja az egyes paraméterek számszerű értékét. Ennek kiküszöbölésére néhány eljárást ajánlunk: 2 ml-s steril fecskendőbe vesszük a vért úgy, hogy légmentes legyen. A kónuszát lezárjuk: tűvédő végét levágjuk és a fecskendő kónuszára húzzuk, a dugattyút pedig letörjük, vagy ragtapasszal fixáljuk, ezáltal nincs légtér a rázkódásra és nem történik haemolízis. Egy másik módszer, hogy szérumgyorsítót tartalmazó csőbe vesszük a vért. Ez polietilén gyöngyöket tartalmaz, melyekre a kialakuló fibrinháló kiválik és viszonylag hamar, külön frakcióként elválik a szérum. Ebből szívjuk steril 2 ml-es fecskendőbe vagy eppendorfba a szérumot, mely már postára adható.

Forgalomban vannak továbbá szérum szeparátor zselével ellátott vérvételi csövek. Ha ebbe vesszük a vért és lecentrifugáljuk, akkor a zselé a sejtes fázis és a szérum közé vándorol a centripetális erő hatására. Ezt követően, hiába rázkódik a minta, a zselé réteg meggátolja a két fázis összekeveredését és ezzel végérvényesen meggátoltuk a vörösvérsejtek haemolíziséből adódó fals méréseket.

A helyi lehetőségeknek megfelelően, a legoptimálisabb vérvételi eszközökkel látjuk el a vizsgálatot kérő kollégát.

 

Kéréstől függetlenül a biokémiai vizsgálatra érkezett mintákat 48 óráig tároljuk mélyfagyasztóban.

Külön kérés esetén a megmaradó, fel nem használt szérumot lefagyasztjuk és 14 napig tároljuk az esetlegesen felmerülő pótkérések teljesítése érdekében, elkerülendő az ismételt mintavételből adódó késedelmi időt.

Az oldalon megjelenő képek és információk
Dr. Szilágyi Attila tulajdonát képezik, másolása illetve terjesztése jogi következményekkel járhat.

Kapcsolat

HU-1133 Budapest, Thurzó u. 5/c
info@allatorvosilabor.hu
Hétfő-Péntek: 09:00 - 20:00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva
Labor (vezetékes):+36(1)239-4736
Labor (mobil):+36(31)782-5096
Leletértelmezés:+36(30)961-5812
Mintaszállítás:+36(30)876-6051

Térkép