Az állatorvosi vérellátás folyamatos. Ügyeleti telefonszám: +36-30-961-5812Az állatorvosi vérellátás folyamatos. Ügyeleti telefonszám: +36-30-961-5812Az állatorvosi vérellátás folyamatos. Ügyeleti telefonszám: +36-30-961-5812Az állatorvosi vérellátás folyamatos. Ügyeleti telefonszám: +36-30-961-5812

Laboratóriumunk 1997 óta végzi állatorvosi labor diagnosztikai feladatát.

Beérkező mintáink jelentős hányada más állatorvosi klinikákról, állatorvosi rendelőkből származik. A kezelő állatorvos veszi le a mintát és mérlegeli, hogy milyen vizsgálatokra lesz szükség a gyógyuláshoz, melyhez kérőlapot ír. A minta beérkezése többféleképpen történhet, gyakran személyesen az állatorvos, vagy a tulajdonos hozza be, de cégünk rendelkezik NON-STOP motoros mintaszállítóval, aki rövid időn belül a laborba szállítja a mintákat. A vidéken praktizáló állatorvos Kollégák elsősorban postai küldeményként (elsőbbségi) adják fel a mintákat, melyeket másnapi megérkezéskor azonnal feldolgozunk. Rendkívüli helyzetben szükség lehet azonnali szállításra is, ekkor a levett mintát a tulajdonos, vagy az állatorvos EMS-gyorspostai úton küldheti. Ezt a nagyobb postahivatalokban lehet feladni, ahol garantálják az országon belüli 24 órán belüli kézbesítést.

 

 

NON-STOP motoros futár elérhetősége: +36 30 876 6051 (Szenft Béla).

A mintafeldolgozás minden esetben a leggyorsabb, vizsgálattól függően akár aznap elkészül az eredmény, melyet azonnal e-mailben küldünk a gazdi és a kezelő állatorvos részére.

A hatékonyság növelése érdekében nyitvatartásunk meglehetősen tág: hétfőtől-péntekig reggel 8 órától este 21 óráig. Szombati napon zárva tartunk, vasárnap azonban ügyeleti nyitvatartással reggel 9 órától délután 14 óráig érkezhetnek a minták. 

A laboratóriumi munkát szakképzett asszisztensek végzik, akik a laboratóriumi diagnosztikában sok éves gyakorlattal rendelkeznek. Mivel az állatokból származó vér és egyéb biológiai minták bizonyos fokú speciális feldolgozási technikát és gépeket igényelnek, a teljes szakmai irányítást Dr. Szilágyi Attila állatorvos végzi.

A leletekkel kapcsolatos szakmai információkat - leletértelmezést amennyiben igénylik - ő nyújtja az állatorvosok részére. Bizonyos alapszintű tájékoztatást a tulajdonosnak is tudunk adni a beteg állat állapotáról, de a laboratóriumi diagnosztika "csak" kiegészítő vizsgálat. A betegek megelőző klinikai vizsgálatát és egyéb leleteit nem ismerjük, így összességében felelőtlenség lenne "diagnózist" mondani az adott esettel kapcsolatban. A laboratóriumi vizsgálatot igénylő állatorvos felé viszont részletes információt tudunk nyújtani, így javasoljuk, hogy mindig keressék a kezelő állatorvost a további teendőkkel kapcsolatban.

Kedvencünkkel való külföldre utazás esetén

A külföldi utazáshoz szükséges laboratóriumi vizsgálatokhoz is segítséget nyújtunk. Anglia, Írország, Svédország, Ausztrália, Japán, Dél-Afrika és Új-Zéland speciális feltételekhez köti az állatszállítást. Gyakran változnak a szabályok a járványtani helyzettől függően és kellemetlen, ha a határon veszünk tudomást arról, hogy kedvencünk nem utazhat. Szükség esetén aktuális információt nyújtunk a szállítási feltételeket illetően. Az elvégzett vizsgálatokról az eredeti igazolást - angol nyelven is, ha szükséges - postán vagy személyesen bocsátjuk rendelkezésre.

 

 

Az oldalon megjelenő képek és információk
Dr. Szilágyi Attila tulajdonát képezik, másolása illetve terjesztése jogi következményekkel járhat.

Kapcsolat

HU-1133 Budapest, Thurzó u. 5/c
info@allatorvosilabor.hu
Hétfő-Péntek: 09:00 - 20:00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva
Labor (vezetékes):+36(1)239-4736
Labor (mobil):+36(31)782-5096
Leletértelmezés:+36(30)961-5812
Mintaszállítás:+36(30)876-6051

Térkép