Elérhetőségek

  • +36(1)239-4736
  • +36(31)782-5096
  • drszilagyiattila@allatorvosilabor.hu

Nyitvatartás

  • Hétfőtől - Péntekig: 8:00 - 21:00
  • Szombat: Zárva
  • Vasárnap(ügyelet): 9:00 - 14:00

Aktuális akkreditált minőségbiztosítás (jártassági vizsgálat 2020 03)

 

 

 

Sportló és agár terheléses panelÚj!

Laboratóriumunk létrehozta sportlovak és agaraok trenírozásáról információt adó panelét. A panel tartalmazza a laktát (tejsav), TAS (totál antioxidáns státusz), izom biomarkerek (AST, CK, LDH) és ionogram meghatározását. Ezen eredmények ismeretében jól nyomon követhető az állat trenírozásának hatásfoka, esetleges előkészítési hiányosságok (nem megfelelő bemelegítés, lemozgatás).

 

Totál IgE allergia vizsgálatÚj!

 A teszt a vérben lévő IgE antitestet kvantitatíve határozza meg immunkromatográfiás módszerrel, mely különböző allergiás reakciókban mutat emlkedett szintet. A módszer előnye, hogy antihisztamin szedése mellett is elvégezhető.

   

Totál antioxidáns státuszfelmérés (TAS)Új!

       A szervezet antioxidáns kapacitásáról ad felvilágosítást, mely az oxidatív stressz elleni védekezésben játszik kulcsfontosságú szerepet. Főként preventív (megelőző) alkalmazása nyert teret, de a már fennálló betegséget is alátámaszthatja. 

Méri az antioxidáns rendszer minden elemét, -E-vitamin, szelén, cink, béta-karotin, stb.-, s ezek hiányára hívja fel a figyelmet. Csökkent működésekor a felhamozódott szabadgyökök betegségek kialakulásához vezetnek, pl.: gyulladásos folyamatok, tumorok, stb. Kérődzőknél egyéni és állomány szintű monitorozást tesz lehetővé. Agarak és versenylovak esetében állapotjelző marker.

 

Kolinészteráz

A teszt alkalmas szérum vagy plazma cholinesterase enzim aktivitás meghatározására. A vizsgálatnak főként akut, hepatocytákat érintő toxikózisokban, továbbá műtéti anesztézia előtt van jelentősége. Álletkerti és vad madarak (gólya, réti sas, stb.) esetében is jól használható biokémiai paraméter.